Inchide

biofuture.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.

Antet Prima pagina
Catalog produse
Cautare
Informatii

Deshidratorul de uz casnic Biofuture este special conceput pentru a abtine cele mai bune produse uscate – legume, fructe, verdeturi, produse raw vegane, carne, pește etc.

Unic prin concept, deshidratorul Biofuture este construit sa satisfaca cele mai exigente cerinte. Produsele obtinute sunt uscate atat de eficient incat ele se pastreaza timp indelungat in pungi de hartie la temperatura mediului ambiant, fara niciun tratament special.

Utilizand deshidratorul Biofuture nu aveti nevoie sa adaugati niciun fel de conservanti. Produsele nu doar ca iși pastreaza nutrientii, enzimele și parte din vitamine ci și culoarea, aroma și savoarea. Astfel puteti beneficia și in afara perioadei firești de vegetatie de produse curate și sanatoase.

Cu ajutorul deshidratorului Biofuture puteti prepara și chipsuri, biscuiti, crackers, painici sau clatite din fructe. De asemenea puteti usca eficient și paste fainoase facute in casa.

Majoritatea deshidratoarelor usuca eficient la temperaturi relativ mari – peste 50°C – insa cu deshidratorul Biofuture obtineti o uscare perfecta chiar și la 35-38°C, avand astfel siguranta conservarii integrale a enzimelor.

Din dorinta de a fi cel mai bun produs din acest domeniu, deshidratorul Biofuture vine echipat complet cu cele mai bune solutii și materiale astfel incat utilizarea lui inca din prima clipa sa fie o placere. 

Sitele din tabla perforata de inox AISI304 de 1mm grosime - livrate impreuna cu echipamentul - elimina potentialele focare de inmultire a bacteriilor care se regasesc la sitele din plasa tesuta din sarma.

Programatorul digital de temperatura asigura afișajul in timp real și cu precizie a temperaturii de lucru. 

Fluxul unidirectional și constant de aer impreuna cu carcasa izolata termic asigura uscarea profunda atat prin eliminarea controlata a vaporilor de apa cat mai ales prin eliminarea posibilitatii condensarii vaporilor de apa in interiorul incintei datorita termoizolarii.

Filtrul de aer tine insectele departe de produsele proaspat pregatite de uscat.

Panoul frontal integral din sticla este de un real folos pentru inspectia vizuala a procesului de uscare. In plus acesta nu permite dezvoltarea bacteriilor. 

Intretinerea deshidratorului este extrem de ușoara nu doar datorita finisajelor folosite ci mai ales a designului - fara caneluri, șanturi de ghidare etc. Este suficienta  ștergerea cu o carpa uscata sau cu putina solutie de curatat.

Deși puterea instalata este mare consumul efectiv de energie este redus deshidratorul fiind foarte eficient din punct de vedere energetic.

Solutiile constructive alese precum și materialele folosite asigura o functionare silentioasa pe toata durata de viata a echipamentului.

Pentru orice alte informatii suplimentare ne puteti contacta pe adresa de email: contact@biofuture.ro

Pentru siguranta dumneavoastra precum și pentru folosirea eficienta și indelungata a acestui produs va rugam sa cititi și sa respectati conditiile și recomandarile din prezentul manual de utilizare.

Nu utilizati aparatul in aer liber sau in incaperi cu o temperatura mai mica de 15°C sau cu umiditate excesiva.

Este interzisa introducerea oricarui obiect in sitele ventilatoarelor sau prin fantele de aerisire.

Daca ati varsat lichide pe aparat opriti-l imediat, ștergeti surplusul și așteptati minim 24 de ore ca sa se usuce.

Nu lasati copiii sa se joace cu acest aparat. Geamul este din sticla și poate produce leziuni in caz ca se sparge.

In caz de necesitate, inlocuiti cablul de alimentare numai cu unul identic din punct de vedere tehnic. Nu utilizati aparatul cu un cablu de alimentare deteriorat.

Pentru o curatare generala scoateti aparatul din priza.

Daca v-ati hotarat sa renuntati la aparat nu il aruncati la gunoi ci predati-l unui centru specializat in reciclare echipamente electrocasnice.

Opriti imediat aparatul și semnalati telefonic sau prin email orice anomalie in functionare (zgomot, intreruperea functionarii unui programator etc).

Recomandari

Produsele de mici dimensiuni (legume rase) se usuca pe sitele din PP. Preparatele (painici, crackers, clatite din fructe) se usuca pe folii sau hartie de copt.

Se recomanda intoarcerea sitelor cu fata in spate dupa trecerea a cel putin 50% din timpul de uscare astfel incat la sfarșitul ciclului toate produsele de pe sita sa fie uscate uniform.

Temperatura de lucru din interiorul deshidratorului variaza firesc cu +/- 2-3°C (histerezis de 2 grade si inertie termica).

Timpii de uscare variaza functie de temperatura de lucru, cantitatea de apa din produse, temperatura și umiditatea relativa a incaperii de lucru. Utilizatorul este singurul in masura sa decida timpul optim de uscare in functie de conditiile specifice și de ceea ce dorește sa obtina.

Pentru pastrarea pe termen lung se recomanda uscarea profunda.

Folositi doar produse proaspete și sanatoase. Un produs bolnav le va altera și pe celelalte.

Curatati bine sitele și foliile inainte de utilizare. La fel și instrumentele de taiat, curatat, maruntit.

Mentineti curat deshidratorul pe interior.

Nu tratati produsele cu chimicale de niciun fel. Deshidratorul Biofuture este singurul care va asigura o uscare eficienta fara tratarea produselor inaintea uscarii.

Pachetul contine deshidratorul, sitele din tabla perforata de inox si cablul de alimentare. 

Punerea in functiune

Dupa despachetare așezati aparatul intr-o pozitie stabila, nu in imediata apropiere a unei surse de caldura sau umiditate. Aveti grija sa asigurati minim 10 cm de jur imprejurul aparatului. 

Spalati bine sitele inainte de prima utilizare. Așezati produsele pe sita și sita in deshidrator. 

Cuplati cablul de alimentare la aparat - mufa se afla pe panoul din spate - și apoi introduceti ștecherul in priza. Porniti aparatul de la intrerupatorul aflat pe panoul superior in dreapta termostatului.

Programarea functionarii 

Programatorul se afla pe panoul superior.
Programarea termostatului (a temperaturii de lucru) se face astfel:
- apasati tasta SET. Pe afișaj va apare SP;
- apasati tasta SET din nou. Reglati temperatura dorita prin apasarea succesiva a tastelor SUS sau JOS;
- apasati tasta SET pentru a memora noua valoare;
- apasati simultan tastele SET și JOS pentru a iesi din modul de programare sau așteptati un minut.
In timpul functionarii termosatul va afisa temperatura momentana din interiorul deshidratorului.

Timpi informativi de uscare

Verdeata (marar, patrunjel, leuștean, spanac, tarhon etc)
Frunzele se usuca mai repede decat tulpina. Prin urmare detașati frunzele de tulpina si uscati-le pe foi separate. Nu spalati verdeata inainte de uscare. Daca totuși sunteti nevoiti sa o spalati eliminati surplusul de apa prin tamponare cu un servet uscat. Frunzele se usuca in circa 8-12 ore iar tulpinile in circa 18-24 ore.

Legume (telina, morcov, patrunjel, pastarnac, mazare etc) 
Legumele pot fi rase sau taiate in cuburi mici. Așezati-le in strat subtire pentru o uscare uniforma și eficienta. Se recomanda ca mazarea și fasolea verde sa fie oparita inainte de uscare. Legumele se usuca in circa 12-16 ore.

Fructe (mere, pere, caise, piersici, cireșe, prune, roșii etc)
Fructele pot fi taiate felii sau bucatele și așezate direct pe sita sau pe folie. Roșiile se așeaza mai intai pe folii iar dupa primul ciclu de 12 ore se pot pune direct pe sita in cazul in care au fost taiate felii. Fructele se usuca in circa 20-30 ore.

Preparate (painici, crackers, biscuiti etc)
Preparatele se așeaza pe folii și se intorc dupa primul ciclu de 12 ore direct pe site in cazul produselor ce necesita un timp de uscare mai lung. Timpul de uscare variaza in functie de produs, intre 6 și 24 ore.

Clatite din fructe
Clatitele se fac din fructe pasate. Compozitia se intinde in strat subtire pe folii și se uscuca pe ambele parti. Dupa circa 12 ore se intoarce și se portioneaza. Timpul de uscare variaza intre 10 si 30 de ore functie de specificul compozitiei.
Pentru pastrare pe termen lung recomandam uscarea profunda. Astfel, produsele nu se vor altera in timp. Pastrarea lor se poate face in pungi de hartie craft (neplastifiate), la temperatura camerei, intr-un spatiu cat mai uscat (ferit de aburi și umezeala). 

Garantie
Produsul „Deshidrator de uz casnic” beneficiaza de garantie incepand cu data vanzarii in conditiile folosirii lui conform instructiunilor din prezentul manual de utilizare.
Drepturile cumparatorului sunt prevazute de OG 21/1992 republicata și Capitolul III din Legea 449/2003 cu modificarile și completarile ulterioare.
Fiecare produs a fost pus in functiune și testat inainte de vanzare conform procedurilor interne de asigurare a calitatii și conformitatii.
Garantia nu acopera:
1. defectele produse ca urmare a transportului, manipularii, utilizarii și intretinerii in conditii improprii;
2. defectele datorate tensiunii de alimentare necorespunzatoare sau aleatorii;
3. defectele datorate interventiilor neautorizate asupra produsului;
4. defectele datorate evenimentelor neprevazute precum: cutremur, incendiu, inundatie, distrugeri provocate;
5. defectele care nu afecteaza functionarea in parametri a aparatului.

Remedierea defectiunilor functionale se va face in termen de maxim 15 zile lucratoare de la primirea aparatului in service. In cazul defectelor care nu sunt acoperite de garantie, cumparatorul va fi informat despre costul estimativ al reparatiei urmand sa decida daca produsul va mai fi reparat sau nu.
Interventiile in perioada de garantie se fac exclusiv de catre producator.

Producatorul nu poate fi facut responsabil pentru posibilele pagube provocate prin utilizarea aparatului.spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Website detinut de BIOFUTURE CARPATHIA S.R.L., CIF: RO34989072, Reg.Com: J40/11102/2015